Rockin grill

Ekbladet har träffat ägare och kock på vårt eget hambugerställe Rockin Grill vid Storängstorget. Det är fjärde gången Ekbladet äter en hamburgare här och vill säga att de har Norra Djurgårdsstadens bästa hamburgare. Deras american pan pizza som testades för första gången håller också hög kvalitet.

På frågan varför man ska äta deras hamburgare säger Daniel, som är en av ägarna ”att vi vill servera de bästa hamburgarna, vi tar kött från vår slaktare  där vi har en hemlig blandning av högrev, bringa och entrecote, där entrecotens fettkappa är enda fettet vid stekning av hamburgarna, som smashas på stekhäll, inte grillas, för att behålla sitt saftighet”

Hamburgerbrödet innehåller även potatismjöl, som är vanligt receptet i USA, för att få rätt konsistens och smak. Pommes friten har testats och håller också hög kvalitet – tycker Ekbladet.

Det är kocken Heath Crump från USA som sköter all tillagning och som även bidrar till att det är hamburgare på klassiskt sätt som serveras. Heath säger: ”detta är snabbmat med hög kvalitet som vi serverar”

Daniel berättar också att deras shakes görs på riktig glass till skillnad mot vissa andra större hamburgerkedjor.

Tillströmningen av gäster har hitintills varit bra och gänget planerar att öppna två nya ställen per år framöver. Ett öppnas redan nu i sommar och kommer att vara på nöjescentret Roller and Bowlers i Haninge Centrum och två i centrala Stockholm

En trappa upp finns 16 platser och ett bollhav.

Rockin Grill har givetvis ”take away”.

Daniel har tidigare drivit catering i 18 år och senast större restaurang vid Hornsbergs Strand, där det på fredagar serverades hamburgare, vilket var början på Daniels mål att öppna en bra hamburgerkedja.

När intervjun är slut kommer en av ägarna till Texas Longhorn in. Daniel och ”Texas” säger att de kompletterar varandra – den ena serverar hamburgare och den andra kött, så grannsämjan är god, inte sällan lånar de olika saker av varandra.

Öppettider:
söndag – torsdag kl 11-20
fredag – lördag 11-21
Under sommaren kommer det vara öppet till 22 många kvällar

Lövängsgatan 14-16A Norra Djurgårdsstaden Stockholm
Tfn: 08-410 222 11 
www.rockingrill.se

Lämna en kommentar